Χημικά Peelings

Χημικά Peelings-δερματολόγος

Από τις πιο παλιές και δημοφιλείς θεραπείες που όταν εκτελούνται από έναν ειδικό έχουν μηδαμινές ανεπιθύμητες δράσεις.

Χρησιμοποιούνται για την ανανέωση του δέρματος, την βελτίωση της υφής του, μελαχρώσεων, του μελάσματος, αλλά και στη θεραπεία της ακμής και των σημαδιών αυτής. Μετά την εφαρμογή της, το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, πιο λείο και πιο φωτεινό.

Ανάλογα με το βάθος του δέρματος στο οποίο προκαλείται η ελεγχόμενη καταστροφή των στιβάδων του, χωρίζονται σε επιφανειακά, μεσαία και πιο βαθιά. Ανάλογα με το πρόβλημα, των αναγκών του κάθε δέρματος, επιλέγονται διαφορετικές ουσίες και διαφορετικές συγκεντρώσεις αυτών (π.χ. απλό peeling για ακμή, για μέλασμα ή φωτογήρανση). Χρησιμοποιούνται ουσίες όπως τα αλφα – υδροξυοξέα, το σαλικιλικό οξύ, διαλυμα Jessner, μανδελικό οξύ, πυρουβικό οξύ, το TCA σε διάφορες πυκνότητες.

Στα επιφανειακά peels η απολέπιση είναι μικρή, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθει και make-up. Αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο, για αυτό το καλύτερο διαστημα για την εφαρμογή τους είναι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Για μέγιστα αποτελέσματα απαιτούνται από 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2-4 εβδομάδων.