Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία-δερματολόγος

Η Μεσοθεραπεία είναι σήμερα από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για την ανανέωση του δέρματος.

Με τον όρο μεσοθεραπεία εννοούμε την εισαγωγή στο δέρμα με πολύ λεπτή βελόνα διαφόρων ουσιών όπως υαλουρονικού οξέως, βιταμινών, ιχνοστοιχείων αντιοξειδωτικών και αντιγηραντικών. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στο δέρμα να αναπληρώσει τις ουσίες αυτές που με την πάροδο του χρόνου μειώνονται και να αποκτήσει πιο λαμπερή , πιο νεανική και σφριγηλή νεανική όψη. Ακόμη και τα πολλαπλά τραύματα με τη βελόνα δρουν θετικά διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών από τους ινιβλέστες.

Εφαρμόζεται σε 4-6 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 2-4 εβδομάδων.

Μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός και ίσως κάποια μελανιά στα σημεία εισαγωγής της βελόνας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί Make-up τις επόμενες ώρες ή της επόμενης μέρας. Ιδιαίτερη επισήμανση γίνεται στη μεσοθεραπεία με καθαρό υαλουρονικό οξύ όπως το Restylane Vital που χαρίζει εκτός από βαθιά ανάπλαση και λάμψη στο δέρμα και διόρθωση σε κάποιες λεπτές ρυτίδες λειτουργώντας και ως filler. Έτσι το δέρμα αποκτά σφριγηλότητα και όγκο συνολικά.

Η μεσοθεραπεία εκτός από το πρόσωπο εφαρμόζεται στο λαιμό, τα χέρια καθώς και στο σώμα για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης.