Εμφυτεύματα υαλουρικού οξέος

Εμφυτεύματα υαλουρικού οξέος-δερματολόγος

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματος που έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερο (1000 φορές το βάρος του σε νερό). Δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου το Υ.Α. του δέρματος μας μειώνεται με αποτέλεσμα το σχηματισμό ρυτίδων και αυλακώσεων.

Το ενέσιμο Υ.Α. παράγεται στο εργαστήριο, είναι προϊόν μη ζωικής προέλευσης και δεν ενέχει τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.

Χρησιμοποιείται για γέμισμα ρυτίδων (στο μέτωπο, γύρω από τα ματιά και ρινοχειλικές), αύξηση όγκου (ζυγωματικά), αύξηση και διόρθωση περιγράμματος χειλιών, διόρθωση περιγράμματος προσώπου, γενικότερα είναι υλικό που στα χέρια έμπειρου και εξειδικευμένου γιατρού μπορεί να δώσει εκπληκτικά αποτελέσματα .

Εξέλιξη στην εφαρμογή του Υ.Α. είναι η χρήση της μικροκάνουλας, μιας ειδικής βελόνας με στρογγυλό άκρο που δεν τραυματίζει τους ιστούς, παρέχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα και κυρίως ασφάλεια και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εκχυμώσεων. Εξαιρετική τεχνική για χρήση στην αύξηση των ζυγωματικών και στην περιοχή κάτω από τα μάτια (στην δακρυϊκή αύλακα) με αποτέλεσμα πιο ξεκούραστο βλέμμα.

 • Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
 • Αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα του Υ.Α. που χρησιμοποιείται. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές εταιρείες με Υ.Α. με μεγάλες διαφορές τόσο όσο αφορά τη διάρκεια αλλά και την ασφάλεια. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά με μεγάλη παρουσία στο χρόνο της κοσμητικής ιατρικής πάνω από 16 χρόνια (RESTYLANE) εξασφαλίζεται διάρκεια και ασφάλεια.

  Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και μακροπρόθεσμα, δεν είναι μόνιμα και χαρίζουν δυνατότητα επιλογής διόρθωσης των αναγκών που προκύπτουν σε κάθε πρόσωπο με το πέρασμα του χρόνου.

 • Είναι επώδυνο;
 • Είναι σχεδόν ανώδυνη θεραπεία, ενώ υπάρχει Υ.Α. με αναισθητικό στην ίδια σύριγγα καθιστώντας την διαδικασία ακόμη πιο εύκολη. Ακόμη μπορεί να εφαρμοστεί πριν την εφαρμογή και αναισθητική κρέμα.

 • Είναι ασφαλές;
 • Είναι πλήρως διασπώμενο υλικό, απορροφούμενο και παγκοσμίως το πιο ασφαλές υλικό. Εξαιρετικά σπάνια έχουν αναφερθεί παρενέργειες αλλεργίας και έτσι δεν απαιτείται αλλεργικό τεστ πριν τη θεραπεία.

 • Από πoια ηλικία ξεκινούν οι εφαρμογές Υ.Α.;
 • Σε οποιαδήποτε ηλικία θέλει ο ενδιαφερόμενος να διορθώσει αυτό που τον ενοχλεί. Σε νεαρές ηλικίες το ζητούμενο μπορεί να είναι η αύξηση του όγκου των χειλιών ή η εξάλειψη των γραμμών γύρω από το στόμα.

 • Τι πρέπει να γνωρίζω πριν τη θεραπεία;
 • Αποφυγή λήψης αντιπηκτικών (ασπιρίνη , αντιφλεγμονώδη φάρμακα), για μείωση της πιθανότητας εμφάνισης εκχυμώσεων.

 • Τι πρέπει να γνωρίζω μετά τη θεραπεία;
 • Αμέσως μετά τη θεραπεία στην περιοχή εφαρμογής μπορεί να παρουσιαστούν ορισμένες αντιδράσεις που είναι συνήθεις σε εγχύσεις. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να είναι ελαφριά κοκκινίλα, πρήξιμο, ευαισθησία και αίσθημα κνησμού. Τα συμπτώματα αυτά είναι προσωρινά και γενικά υποχωρούν μετά από μερικές ημέρες. Αν κάποιο από τα συμπτώματα επιμείνει ή παρουσιαστεί κάποια άλλη αντίδραση, πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας.

  Το αρχικό οίδημα που εμφανίζεται στα χείλη μετά την έγχυση μπορεί να κρατήσει περισσότερο. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το αποτέλεσμα αμέσως μετά την έγχυση δεν είναι το τελικό.

  Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί MAKE-UP μετά τη θεραπεία. Μέχρι να υποχωρήσει το αρχικό οίδημα και η κοκκινίλα δεν πρέπει να εκτίθεται η περιοχή που έγινε η έγχυση σε υψηλές θερμοκρασίες (πχ Solarium η ηλιοθεραπεία), η σε υπερβολικό κρύο.